Podporuje elasticitu ciev s vysokohodnotnými dávkami kakaových flavanolov a tým prispieva k zdravému prekrveniu všetkých krvných a kapilárnych ciev a orgánov.Zdravé, elastické cievy a normálny prietok sú súčasťou zdravého obehu.Ak cievy nie sú tuhé,ale elastické, môžu sa rozťiahnuť.Zabezpečujú, aby sa aj do najmenších vetiev nášho cievneho systému (kapilár) dostalo dostatok živín a kyslíka,aby tam zásobovali bunky. Kakaové flavanoly pôsobia priamo na endotel,teda na vnútornú bunkovú stenu ciev,ktorá je zodpovedná za ich elasticitu.
Zdravý prietok krvi je dôležitý aby sa kyslík a živiny dopravili do celého tela.Len tak môžu byť optimálne zásobené všetky orgány, najmä naše srdce a mozog,ale aj ruky a nohy.Elastické cievy sú predpokladom na to ,aby krv dobre prúdila a aby sa udržal stály krvný tlak.Slávny nemecký lekár Rudolf Virchow to vyjadril v skratke: /Ste starý ako vaše cievy/ Sú kľúčové pre naše zdravie,pretože tvoria rozhranie medzi vokajším svetom a funkciou buniek.Ak nie je o naše bunky dobre postarané,začnú stárnuť.Tento proces stárnutia urýchľulú mnohé látky ako cholesterol,vápenaté usadeniny a pod.Tieto látky urýchľujú kôrnatenie našich ciev.Toto je vrstva buniek,ktorá lemuje naše žily zvnútra.Reguluje výmenu látok medzi krvou a tkanivom.Jednou z týchto látok je oxid dusnatý (NO),ktorý zabezpečuje rozšírenie žíl.Ak endotel už neprodukuje dostatok NO, cievy sa nemôžu rozširovať a krvný obeh je narušeny.Najmä v najmenších vetvách cievneho systému úzkych kapilárach je elasticita žíl taká dôležitá,aby tu dobre prúdila krv.
Kakaové flavanoly obsiahnuté v Cardio Care pôsobia priamo na endotel.Spôsobujú zvýšenie NO v krvi,čo následne uvoľňuje cievne svaly a ďalej umožňuje rozšírenie ciev a zlepšenie prietoku v krvi.Je známe už dlho,že horká čokoláda je veľmi zdravá vďaka obsahu flavanolov.Štúdie ukazujú,že častá konzumácia produktov s obsahom kakaa môže znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení.Nevýhodou je však obsah kalórií a to až 500 kcal na 100g čokolády.To opäť neguje pozitívne účinky kakaa.Technologické spracovanie kakaa (fermentácia,sušenie a praženie) navyše znižuje cenné flavanoly z kakaového prášku.Preto sa obsah v rôznych čokoládach značne líši v závislosti od pôvodu.Okrem toho účinok flavanolov môže byť ovplyvnený súčasnou konzumáciou iných potravín.Na rozdiel od nápojov s obsahom kakaa alebo čokolády je v Cardio Care zachovaných 80% cenných flavanolov,ktoré sa nestratili fermentáciou sušením a pražením.Navyše kalorická nálož je v porovnaní s potravinami s obsahom kakaa mimimálna.
*Kakaový extrakt 100%,obal kapsuly:hydroxypropylmetylcelulóza so štandartizovaným obsahom kakaových flavanolov.
Pozitívny účinok sa dosiahne ak sa sa 2 kapsuly (s obsahom 200mg kakaových flavanolov) užijú denne spolu s nápojom.Odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť.
Uchovávajte mimo dosahu detí.
*kakaové flavanoly v Cardio Care Dr.Wolz podporujú elasticitu krvných ciev,čo prispieva k normálnemu prietoku krvi
Výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada vyváženej stravy a zdravého spôsobu života.